Βακτήρια

Βακτήρια

Είναι μίγμα μη παθογόνων μικροβιολογικών καλλιεργειών βακτηρίων και ενζύμων τα οποία διασπάνε οικολογικά την οργανική μάζα (καθώς και το χαρτί υγείας) στις  σηπτικές  δεξαμενές, στους βιολογικούς, στους βόθρους και στα αποχετευτικά συστήματα.Εξαφανίζουν τη δυσοσμία. Δημιουργούν και διατηρούν τη φυσική διαδικασία της αποσύνθεσης.

Ο επιταχυντής αποτελείται από ένα μίγμα φυσικών βακτηρίων και ενζύμων κατάλληλων για υποστήριξη και επιτάχυνση της λειτουργίας των φυσικών μικροοργανισμών, οι οποίοι εξαλείφουν τα στερεά οργανικά λύματα  που εμφανίζονται στους βιολογικούς καθαρισμούς λυμάτων, στους βόθρους, στις  σηπτικές δεξαμενές, στους οικιακούς βιολογικούς

Βακτήρια για Βιολογικό Καθαρισμό Λυμάτων.

  • Τα βακτήρια προκαλούν ζύμωση – αποδόμηση στα οργανικά απόβλητα του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων
  • Μειώνουν την οσμή μέχρι και 80%
  • Καθαρίζουν τα τοιχώματα
  • Διασπούν την συσσωρευμένη λάσπη
  • Επαναφέρουν την αρχική απορροφητικότητα
  • Γρήγορη ανάπτυξη ενεργής βιομάζας σε βιολογικούς καθαρισμούς λυμάτων
  • Αύξηση απόδοσης και σταθεροποίηση της λειτουργίας σε βιολογικούς καθαρισμούς λυμάτων
  • Πάνω από 10 δις μη παθογόνοι ζωντανοί μικροοργανισμοί βακτηρίων ανά κιλό ή λίτρο
  • Ο αριθμός των βακτηρίων διπλασιάζεται κάθε 20 – 30 λεπτά

Το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης.
Τα βακτηριόφυτα[1] , λεγόμενα και σχιζομύκητες, ευρύτερα γνωστά ως βακτήρια[2] είναι μικροσκοπικοί, μονοκύτταροι (σπάνια πολυκύτταροι), προκαρυωτικοί οργανισμοί, που συναντούνται σε κάθε είδους βιότοπο και σε πολύ μεγάλους αριθμούς, όπως σε δισεκατομμύρια ανά γραμμάριο γόνιμου κηποχώματος ή σε εκατομμύρια σε μια σταγόνα σάλιου. Μερικά εξ αυτών είναι αυτότροφα και περιέχουν βακτηριοχλωροφύλλες και βακτηριοβιριδίνη εκτελώντας αναεροβική φωτοσύνθεση. Τη μορφή και τη δράση των βακτηρίων μελετά η Βακτηριολογία.

Το όνομα «βακτήρια» (λιγότερο ορθά βακτηρίδια), που έχει καταστεί διεθνής όρος, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη βακτηρία (δηλαδή ράβδος, μπαστούνι), λόγω του σχήματος που είχαν οι πρώτοι εξ αυτών παρατηρηθέντες μικροοργανισμοί. Στην νεότερη ελληνική γραμματεία ο όρος αυτός εισήχθηκε ως «βακτηρίδια» το 1879 από τον Γεώργιο Καραμήτσα.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο